Cum funcționează un sistem de urmărire GPS? 

Sistemul de poziționare globală (GPS) este un sistem de radionavigație la nivel mondial format din constelația a 24 de sateliți și stațiile lor terestre. Sistemul de poziționare globală este finanțat și controlat în principal de către Departamentul Apărării al SUA (DOD). Sistemul a fost inițial conceput pentru funcționarea militarilor din S.U.A. Dar astăzi există și mulți utilizatori civili de GPS în întreaga lume. Utilizatorilor civili li se permite să utilizeze Serviciul de poziționare standard fără niciun fel de taxe sau restricții.

Sistemul de poziționare globală (GPS) reprezintă o modalitate modernă de a stabili exact unde este o entitate pe glob. Un sistem de urmărire GPS, de exemplu, poate fi plasat într-un vehicul, pe un telefon mobil sau pe dispozitive GPS speciale, care pot fi fie o unitate fixă, fie portabilă. GPS funcționează furnizând informații despre locația exactă. De asemenea, poate urmări mișcarea unui vehicul sau a unei persoane. De exemplu, un sistem de urmărire GPS poate fi utilizat de o companie pentru a monitoriza traseul și progresul unui camion de livrare și de către părinți pentru a verifica locația copilului lor sau chiar pentru a monitoriza activele în tranzit.

Un sistem de urmărire GPS utilizează rețeaua Global Navigation Satellite System (GNSS). Această rețea încorporează o gamă de sateliți care utilizează semnale cu microunde care sunt transmise dispozitivelor GPS pentru a oferi informații despre locație, viteza vehiculului, ora și direcția. Deci, un sistem de urmărire GPS poate furniza atât date în timp real cât și date istorice de navigație pentru orice tip de călătorie.

GPS-ul furnizează semnale speciale de satelit, care sunt procesate de un receptor. Aceste receptoare GPS nu numai că urmăresc locația exactă, dar pot calcula și viteza și timpul. Pozițiile pot fi chiar calculate în vederi tridimensionale cu ajutorul a patru semnale GPS prin satelit. Segmentul spațial al sistemului de poziționare globală este format din 27 de sateliți GPS care orbitează Pământul. Există 24 de sateliți operaționali și 3 extra (în cazul în care unul eșuează) care se deplasează în jurul Pământului la fiecare 12 ore și trimit semnale radio din spațiu, care sunt recepționate de receptorul GPS.

Controlul sistemului de poziționare constă din diferite stații de urmărire situate pe tot globul. Aceste stații de monitorizare ajută la urmărirea semnalelor de la sateliții GPS care orbitează continuu pământul. Vehiculele spațiale transmit semnale purtătoare de microunde. Utilizatorii sistemelor de poziționare globală au receptoare GPS care convertesc aceste semnale prin satelit, astfel încât să poată estima poziția, viteza și timpul real.

Funcționarea sistemului se bazează pe un principiu matematic simplu numit trilaterare. Trilaterarea se împarte în două categorii: Trilaterarea 2-D și Trilaterarea 3-D. Pentru a face calculul matematic simplu, receptorul GPS trebuie să știe două lucruri. Mai întâi trebuie să știe că locația locului trebuie urmărită de cel puțin trei sateliți deasupra locului. În al doilea rând, trebuie să cunoască distanța dintre loc și fiecare dintre aceste vehicule spațiale. Unități care au receptoare multiple care preiau semnale de la mai mulți sateliți GPS în același timp. Aceste unde radio sunt energie electromagnetică care se deplasează cu viteza luminii.

Un sistem de urmărire GPS poate funcționa în diferite moduri. Dintr-o perspectivă comercială, dispozitivele GPS sunt utilizate în general pentru a înregistra poziția vehiculelor pe măsură ce își călătoresc. Unele sisteme vor stoca datele în cadrul sistemului de urmărire GPS în sine (cunoscut sub numele de urmărire pasivă), iar altele trimit informațiile către o bază de date centralizată sau sistem printr-un modem din unitatea sistemului GPS în mod regulat (cunoscut sub numele de urmărire activă) sau 2- Mod GPS.

Un sistem pasiv de urmărire GPS va monitoriza locația și își va stoca datele pe călătorii pe baza anumitor tipuri de evenimente. Deci, de exemplu, acest tip de sistem GPS poate înregistra date precum locul în care a călătorit dispozitivul în ultimele 12 ore. Datele stocate pe acest tip de sistem de urmărire GPS sunt de obicei stocate în memoria internă sau pe o cartelă de memorie, care pot fi apoi descărcate pe un computer ulterior pentru analiză. În unele cazuri, datele pot fi trimise automat pentru descărcare fără fir în puncte / ore predeterminate sau pot fi solicitate în anumite puncte din timpul călătoriei.

Un sistem activ de urmărire GPS este, de asemenea, cunoscut sub numele de sistem în timp real, deoarece această metodă trimite automat informațiile de pe sistemul GPS către un portal sau sistem central de urmărire în timp real, așa cum se întâmplă. Acest tip de sistem este de obicei o opțiune mai bună în scopuri comerciale, cum ar fi urmărirea flotei sau monitorizarea persoanelor, cum ar fi copii sau vârstnici, deoarece permite unui îngrijitor să știe exact unde sunt cei dragi, dacă sunt la timp și dacă sunt acolo unde ar trebui să fie în timpul unei călătorii. Acesta este, de asemenea, un mod util de monitorizare a comportamentului angajaților pe măsură ce își desfășoară activitatea și de eficientizare a proceselor și procedurilor interne pentru flotele de livrare.

Urmărirea în timp real este, de asemenea, deosebit de utilă din punct de vedere al securității, deoarece permite proprietarilor de vehicule să identifice exact locația unui vehicul la un moment dat. Și, sistemul de urmărire GPS din vehicul poate fi apoi capabil să ajute poliția să stabilească unde a fost dus vehiculul, în cazul în care a fost furat. 

Urmărirea telefonului mobil  

Dezvoltarea tehnologiei comunicațiilor a depășit de mult singura capacitate de a accesa pe ceilalți atunci când sunt mobili. Astăzi, dispozitivele de comunicații mobile devin mult mai avansate și oferă mai mult decât posibilitatea de a purta o conversație. Urmărirea GPS a telefonului mobil este unul dintre aceste progrese.

Toate telefoanele mobile transmit în mod constant un semnal radio, chiar și atunci când nu sunt în apel. Companiile de telefonie mobilă au reușit să estimeze locația unui telefon mobil de mulți ani folosind informații de triangulare din turnurile care primesc semnalul. Cu toate acestea, introducerea tehnologiei GPS în telefoanele mobile a însemnat că urmărirea GPS a telefoanelor mobile face acum aceste informații mult mai precise.

Cu tehnologia GPS acum mai obișnuită în multe smartphone-uri noi, acest lucru înseamnă că locația oricărei persoane care poartă un smartphone cu GPS poate fi urmărită cu precizie în orice moment. Urmărirea GPS a telefonului mobil poate fi, prin urmare, o caracteristică utilă pentru proprietarii de afaceri, părinții, prietenii și colegii care doresc să se conecteze între ei. Aplicațiile de urmărire GPS (www.gpstrackingapps.com) oferă un set de aplicații pentru iPhone, iPad, Android, Blackberry și cel mai recent sistem de operare Samsung, toate acestea putând fi utilizate pentru a vă urmări reciproc pe un portal de rețele sociale bazat pe locație sau de pe telefon la telefon.

Tehnologia de localizare se bazează pe măsurarea nivelurilor de putere și a modelelor de antenă și folosește conceptul că un telefon mobil comunică întotdeauna fără fir cu una dintre cele mai apropiate stații de bază, deci dacă știți cu ce stație de bază comunică telefonul, știți că telefonul este aproape de stația de bază respectivă.

Sistemele avansate determină sectorul în care se află telefonul mobil și estimează aproximativ distanța până la stația de bază. O aproximare suplimentară poate fi realizată prin interpolare de semnale între turnurile de antenă adiacente. Serviciile calificate pot obține o precizie de până la 50 de metri în zonele urbane în care traficul mobil și densitatea turnurilor de antenă (stațiile de bază) sunt suficient de mari. Zonele rurale și pustii pot vedea mile între stațiile de bază și, prin urmare, pot determina locațiile mai puțin precis.

Localizarea GSM este utilizarea multilaterării pentru a determina locația telefoanelor mobile GSM, de obicei cu intenția de a localiza utilizatorul.  

Sistemele bazate pe localizare pot fi împărțite în general în: 

* Bazat pe rețea
* Bazat pe receptor
* Hibrid

Bazat pe rețea

Tehnicile bazate pe rețea utilizează infrastructura de rețea a furnizorului de servicii pentru a identifica locația receptorului. Avantajul tehnicilor bazate pe rețea (din punctul de vedere al operatorului de telefonie mobilă) este că acestea pot fi implementate non-intruziv, fără a afecta telefoanele.

Acuratețea tehnicilor bazate pe rețea variază, identificarea celulei fiind cea mai puțin precisă și triangularea fiind cea mai precisă. Precizia tehnicilor bazate pe rețea depinde îndeaproape de concentrația celulelor stației de bază, mediile urbane atingând cea mai mare precizie posibilă.

Bazat pe receptor

Tehnologia bazată pe receptor necesită instalarea software-ului client pe receptor pentru a determina locația acestuia în scopuri E-911. Această tehnică determină locația receptorului prin calcularea locației sale prin identificarea celulei, puterea semnalului de acasă și celulele învecinate, care este trimise continuu transportatorului. În plus, dacă receptorul este, de asemenea, echipat cu GPS, atunci informațiile despre locație mult mai precise sunt trimise de la receptor către operator.

Această tehnologie necesită instalarea software-ului client pe telefonul mobil, care acționează ca cel mai mare dezavantaj al acestuia, deoarece este dificil să instalați un software pe un telefon mobil fără acordul utilizatorului. Mai important, software-ul trebuie să fie compatibil cu diferite sisteme de operare. Necesită cooperarea activă a abonatului mobil, precum și un software care trebuie să poată gestiona diferitele sisteme de operare ale telefoanelor. De obicei, smartphone-urile, cum ar fi unul bazat pe Symbain, Windows Mobile, iPhone / iPhoneOS sau Android, ar putea să ruleze un astfel de software.

Hibrid

Sistemele hibride de poziționare utilizează o combinație de tehnologii bazate pe rețea și pe telefoane pentru determinarea locației. Un exemplu ar fi GPS asistat, care utilizează atât GPS, cât și informații de rețea pentru a calcula locația. Tehnicile bazate pe hibrizi oferă cea mai bună acuratețe a celor trei, dar moștenesc limitările și provocările tehnologiilor bazate pe rețea și pe telefoane. 

Exemple de tehnologii LBS (Location-Based Service) includ:

- Identificarea celulei - Acuratețea acestei metode poate fi la fel de bună ca câteva sute de metri în zonele urbane, dar la fel de slabă ca 35 km în zonele suburbane și zonele rurale. Acuratețea depinde de intervalul cunoscut al stației de bază a rețelei care deservește receptorul în momentul poziționării.
- Identificare celulară îmbunătățită - Cu această metodă, se poate obține o precizie similară cu identificarea celulei, dar pentru zonele rurale, cu sectoare circulare de 550 de metri.
- U-TDOA -Uplink- Diferența de timp de sosire - Rețeaua determină diferența de timp și, prin urmare, distanța de la fiecare stație de bază la telefonul mobil.
- TOA - Ora sosirii - Această tehnologie folosește timpul absolut de sosire la o anumită stație de bază, mai degrabă decât diferența dintre două stații.
- AOA - Unghiul de sosire - mecanismul AOA localizează telefonul mobil în punctul în care se intersectează liniile de-a lungul unghiurilor din fiecare stație de bază.
- E-OTD -Diferența de timp observată îmbunătățită este similară cu U-TDOA, dar locația este estimată folosind măsurători efectuate de telefonul mobil, mai degrabă decât de stația de bază.
- GPS asistat - O tehnologie bazată în mare parte pe GPS, care folosește o stație la sol menținută de operator pentru a corecta erorile GPS cauzate de atmosferă / topografie. Tehnologia de poziționare GPS asistată revine de obicei la metodele de poziționare bazate pe celule atunci când este în interior sau într-un mediu de canion urban.
- Hibrid - După cum sa menționat mai sus, sistemele de poziționare hibridă utilizează metode diferite în funcție de semnalele disponibile local. 

Importanța sistemelor GPS  

GPS-ul este important deoarece vă ajută să vă dați seama unde vă aflați și unde vă îndreptați atunci când călătoriți dintr-un loc în altul. Navigarea și poziționarea sunt activități importante, dar greoaie, ceea ce face GPS mai ușor. Odată ce GPS-ul vă localizează poziția, apoi începe să urmărească alți factori precum viteza, rulmentul, traseele, distanța de călătorie, timpul de răsărit / apus, distanța până la destinație și alte câteva detalii. GPS-ul folosește stele „făcute de om” ca puncte de referință pentru a calcula pozițiile exacte la o chestiune de metri. Cu toate acestea, cu formele recente de GPS puteți efectua măsurători mult mai bune decât citirile în centimetri. Deci, cu ajutorul GPS-ului, puteți da o adresă unică și specificată fiecărui metru pătrat de pe planetă. Așadar, în aceste zile GPS-ul își găsește drumul în mașini, avioane, bărci, echipamente de construcții, smartphone-uri, computere laptop și pantofi și centuri. În plus, sistemul de urmărire GPS instalat în telefon poate ajuta foarte mult o persoană să obțină informații GPS automatizate prin intermediul telefoanelor sale mobile. .

This website was designed with Mobirise template

Pentru a oferi cea mai buna experianta pentru dvs. Acest site foloseste cookies, prin continuarea navigarii pe acest site le acceptati, afla mai multe aici .