Cum funcționează urmărirea GPS-ul? 

Mai mult de jumătate dintre români folosesc o formă de urmărire prin GPS. Milioane de oameni au folosit tehnologia GPS pentru a planifica călătorii pe drum, pentru a evita traficul intens sau pentru a primi asistență rutieră. Această tehnologie este chiar baza pentru rețelele de socializare: anul trecut, 36 de milioane de oameni și-au urmărit antrenamentele și le-au încărcat pe strava.com pentru a-și urmări progresul sau pentru a concura pentru drepturile de laudă.
Și în fiecare zi, managerii de flote din întreaga lume pun GPS-ul la lucru urmărind activele lor mobile. Aceștia primesc date care îi ajută să abordeze probleme precum responsabilitatea, conformitatea, eficiența și siguranța. Pe scurt, GPS face ca flotele lor să funcționeze mai profitabil.
Dar cum se întâmplă toate acestea? Care este procesul? Cum funcționează urmărirea prin GPS?

În spatele scenei: cum funcționează urmărirea GPS

Funcționalitatea principală a unui sistem de urmărire bazat pe GPS provine din utilizarea rețelei Global Navigation Satellite System (GNSS). Această rețea de sateliți emite semnale cu microunde care sunt trimise către o varietate de dispozitive GPS. Aceste dispozitive pot fi găsite în vehicule sau smartphone-uri, de exemplu. Informațiile transmise de la vehicul sunt lucruri precum locația, viteza vehiculului, direcția etc.
În ceea ce privește urmărirea vehiculului sau tehnologia de comunicare a vehiculelor, acestea sunt cele patru componente care fac posibilă:
În acest articol, vom analiza ce face fiecare dintre aceste patru componente, cum funcționează împreună și, în cele din urmă, datele furnizate de GPS. După ce cunoașteți și înțelegeți procesul, puteți începe să vă gândiți la modalități prin care să profitați de GPS pentru a vă îmbunătăți operațiunile flotei. 

Procesul de urmărire

Dispozitivul de urmărire este instalat într-un vehicul (sau o piesă de echipament) pentru a aduna tot felul de informații, inclusiv viteza, timpul de repaus, diagnosticare etc. Aceasta folosește sisteme de poziționare globală (sateliți GPS) pentru a cunoaște locația vehiculului sau a echipamentului. Informațiile colectate de la vehicul sunt apoi stocate pe dispozitivul din interior.
Datele sunt apoi transmise prin utilizarea unei rețele wireless sau celulare prin furnizori precum Orange, Vodafone, Digi etc. Informația traversează pe una dintre aceste rețele celulare înapoi la un server. Serverul acționează ca un serviciu „cloud” care vă permite să accesați informațiile pe un computer, tabletă sau smartphone - indiferent unde vă aflați.
Cele mai de bază informații care sunt raportate de la vehicul sunt urmărirea în timp real a locației vehiculelor și echipamentelor dvs. Datele despre locație sunt afișate pe o hartă aproape în timp real. Furnizorii oferă apoi o multitudine de moduri în care datele pot fi accesate, cum ar fi traseele din locul în care a călătorit vehiculul, cât de repede a călătorit în drumul către o locație și multe altele. Toată complexitatea colectării datelor se face în fundal, așa că tot ce trebuie să vă faceți griji este să vă conectați pentru a configura rapoarte automate și alerte cu informațiile importante și relevante pentru dvs.

Ce poate urmări sistemul?

Există o mulțime de informații pe care datele GPS le pot arăta pentru a ajuta la depășirea provocărilor dvs. unice de afaceri. Cea mai evidentă și comună provocare este de a oferi vizibilitate în locațiile actuale și istorice ale flotei dvs.

Următorul pas ar fi analizarea datelor cum ar fi viteza, ralanti, utilizarea neautorizată, verificarea locului de muncă sau orele reale lucrate față de orele revendicate, precum și furnizarea unui mod precis de a ține pasul cu întreținerea. Posibilitățile sunt nelimitate, motiv pentru care este important să înțelegeți care sunt provocările dvs., astfel încât să știți ce să căutați la un furnizor de gestionare a activelor mobile. 

Cine folosește urmărirea GPS? 

Așa cum am menționat mai devreme, urmărirea GPS este practic peste tot, de la telefoanele noastre mobile la avioane și nave. Și a evoluat dincolo de punctele de pe o hartă. O aplicație importantă pentru această tehnologie este gestionarea flotei.
Fiecare organizație care se bazează pe vehicule are multe de câștigat din utilizarea GPS-ului pentru a-și urmări activele mobile. Și nu sunt doar marile flote: și flotele locale mici beneficiază foarte mult. Veți găsi vehicule, de la sedanele guvernamentale la camioanele cu distanțe lungi, bazate pe tehnologia GPS.
Iată doar câteva modalități prin care GPS funcționează pentru a face flotele comerciale și guvernamentale mai sigure și mai rentabile.

Reducerea emisiile și consumul de combustibil

Înainte de zilele de urmărire GPS, managerii flotei habar nu aveau ce s-a întâmplat când angajații lor - și vehiculele organizației lor - au plecat pentru ziua respectivă. Nu aveau nicio modalitate de a ști pe cine să trimită pentru locuri de muncă sau chiar dacă aceste sarcini se terminau.
Acum, managerii flotei pot evalua ce vehicule să trimită la un site pentru service. Trimiterea celui mai apropiat vehicul economisește timp, economisește bani (folosind mai puțin combustibil) și reduce emisiile.
Și tehnologia GPS poate monitoriza, de asemenea, viteza vehiculului. Viteza este una dintre cele mai rapide modalități de a arde bani: puteți pierde până la 1-2% din consumul de combustibil pentru fiecare km pe oră pe care o conduceți peste 90 km pe oră. A avea GPS ca soluție de urmărire vă permite să vă antrenați șoferii pentru a menține viteza redusă.

Reduceți joburile secundare

Unii manageri de flotă află că angajații folosesc vehiculele companiei pentru joburi secundare. Soluțiile flotei pot arăta când vehiculele sunt folosite după ore și să afle unde merg.
Prin eliminarea locurilor de muncă laterale, veți reduce uzura vehiculelor. De asemenea, ați putea descoperi că vă ajută să vă protejați marca. Nu ați dori ca organizația dvs. să fie asociată cu un loc de muncă neautorizat.

Urmăriți toate activele dvs.

Soluțiile de urmărire a flotei funcționează pentru toate activele mobile, nu doar pentru vehicule. Puteți monitoriza echipamente precum remorci și generatoare, oferindu-vă un plus de minte că sunt în siguranță.
De asemenea, vă puteți delimita site-urile de lucru, ceea ce înseamnă că veți putea detecta activele care părăsesc sau intră în acel spațiu.

GPS-ul poate demonstra că ați terminat lucrarea

Uneori, clienții vor disputa cât timp au petrecut angajații dvs. pe site-ul lor. S-ar putea chiar să susțină că nu au fost niciodată acolo.
Această tehnologie rezolvă această problemă cu dovezi pozitive ale celor întâmplate. Poate dezvălui că aveți angajați cu probleme. Dar, în majoritatea cazurilor, veți găsi informații care vă vor ajuta să stați în spatele celor mai performanți.
Angajații dvs. vor fi responsabili în fața dvs. Iar organizația dvs. va răspunde clienților dvs. Acesta este un impuls major pentru îmbunătățirea serviciului pentru clienți. 

Built with Mobirise page builder

Pentru a oferi cea mai buna experianta pentru dvs. Acest site foloseste cookies, prin continuarea navigarii pe acest site le acceptati, afla mai multe aici .