Ce este urmărirea GPS și cum funcționează?

O întroducere în tehnologia GPS

Tehnologia GPS de astăzi a devenit o mare parte a vieții moderne, iar urmărirea GPS este un proces în centrul oricărui sistem de urmărire a vehiculelor. Probabil că întâlniți acest tip de tehnologie la locul de muncă și în viața de zi cu zi, dar chiar o înțelegeți? Și știți cum să profitați la maximum de urmărirea GPS pentru a spori înregistrările de eficiență și siguranță ale flotei dvs. comerciale?

Aici, vom explica baza urmăririi GPS, inclusiv modul în care funcționează, pentru ce poate fi folosit și un pic despre elementele de bază și originile sistemelor GPS moderne. Așadar, data viitoare când veți întâlni această tehnologie, veți putea aprecia modul minunat în care vă îmbunătățește viața. 

Ce este urmărirea GPS?

Urmărirea GPS se referă la un sistem de poziționare globală. Aceasta implică o rețea de 24 de sateliți pe orbită și dispozitive de pe sol care pot stabili locația unei persoane sau a unui obiect pe Pământ cu o precizie uimitoare. Urmărirea GPS urmărește trei seturi de date separate: poziționare, navigare și sincronizare.

Poate nu vă dați seama, dar această tehnologie există de mult timp. GPS-ul a fost creat inițial pentru uz militar în anii 1960. În 1983, GPS-ul a devenit disponibil pentru uz public, iar tehnologia a crescut doar de acolo. Astăzi, este folosit pentru orice, de la manevre militare de precizie în țări străine până la copiii care joacă jocuri pe telefonul mobil în cartierul tău. 

Cum funcționează urmărirea GPS?

GPS necesită utilizarea mai multor sateliți care orbitează Pământul. Acești sateliți își transmit continuu locațiile și starea deasupra noastră. Acest lucru este monitorizat continuu de către stația de control GPS Master, precum și de alte stații de urmărire și monitorizare de aici, la sol, pentru a asigura acuratețea și funcționarea corectă. Master Control Station este, de asemenea, responsabil pentru întreținere și corectare, în cazul în care ceva nu merge bine.

Un dispozitiv GPS de pe Pământ primește aceste semnale, interpretând datele unice ale fiecăruia. Prin cartografierea locațiilor a patru sau mai mulți sateliți în raport cu dispozitivul de urmărire, își poate triangula poziția exactă în spațiul tridimensional. Mai mulți sateliți sunt adesea utilizați pentru a valida datele și a oferi o citire mai precisă a locației. 

Pentru ce se utilizează urmărirea GPS? 

Probabil că sunteți familiarizați cu unele dintre cele mai frecvente utilizări ale tehnologiei GPS, dar există și altele pe care poate nu le-ați luat în considerare niciodată. GPS-ul este o parte importantă a tot felul de operațiuni, de la armată, până la primele noastre intervenții, până la uz comercial și personal.

Utilizarea militară a GPS-ului 

GPS-ul a început în armata SUA acum mai bine de 50 de ani, iar armatele continuă să-l folosească pentru a urmări avioanele, mișcările trupelor, navigația pe mare și multe altele. Navigația GPS în armată este deosebit de importantă pentru cei staționați pe teritoriu necunoscut sau unitățile care se deplasează noaptea.

Mai recent, noua tehnologie GPS a permis armatei să folosească UAV-uri (Vehicule Aeriene fără Pilot). Aceste UAV-uri (uneori denumite drone) sunt o tehnologie de salvare a vieții, deoarece ne permit să vedem și să operăm în unele dintre cele mai periculoase locuri de pe Pământ, fără a-i pune în pericol pe militarii și femeile noastre. Ele pot fi operate de la distanță și sunt adesea utilizate pentru misiuni de informații, supraveghere și recunoaștere. 

Căutare si salvare 

Urmărirea GPS joacă un rol important în operațiunile de căutare și salvare, permițând personalului de salvare să țină evidența locațiilor pe care le-a acoperit, să privească imaginea de ansamblu a unei operațiuni de căutare sau chiar să extragă datele GPS direct de pe dispozitivul GPS sau de pe telefonul unei persoane pierdute .

Atunci când o operațiune de căutare și salvare caută supraviețuitori dintr-un dezastru major sau încearcă să localizeze o persoană dispărută într-o zonă nedezvoltată, ei folosesc un sistem de rețea. Acest lucru asigură că fiecare zonă este căutată temeinic și că nici o zonă nu este căutată de două ori în detrimentul altor locații. Cu ani în urmă, operațiunile de căutare și salvare au fost efectuate cu un creion și hârtie. Această metodă ar putea fi uneori inexactă și confuză pentru voluntari. Astăzi echipele de căutare și salvare sunt adesea echipate cu GPS trackers pentru a asigura un model de căutare mai precis. 

Urmărirea prin GPS a vehiculelor

Urmărirea prin GPS are o serie de utilizări comerciale, dar poate una dintre cele mai puternice este implementarea dispozitivelor GPS pentru a urmări flotele comerciale. Având un GPS pe fiecare vehicul, companiile cu flote pot urmări locația și starea exactă a șoferului, pot obține informații puternice despre eficiența flotei și pot oferi asistență rutieră imediat, dacă este necesar.

GPS-ul este o parte vitală a sistemelor moderne de urmărire a flotei, pentru a urmări activitatea și locația vehiculului, îmbunătățind siguranța și eficiența. În timp ce unii erau îngrijorați de faptul că această tehnologie ar funcționa ca „fratele mai mare” și ar provoca conflicte de muncă cu șoferii flotei, sa dovedit a fi o incluziune demnă în operațiunile oricărei flote. În plus față de facilitarea și precizia expedierii și rutării, s-a demonstrat că sistemele GPS din vehicule reduc accidentele cu 38% pentru întreprinderile mici. Aceasta înseamnă drumuri mai sigure pentru toată lumea și o reputație mai bună pentru flota mărcii dvs. 

Utilizare recreativă a GPS-ului

Dincolo de aplicațiile vitale de siguranță și salvare a vieții pentru această tehnologie, probabil ați experimentat unele dintre utilizările recreative ale GPS-ului. A devenit un instrument obișnuit pentru entuziaștii în aer liber. Unele activități, cum ar fi geocaching-ul, se bazează pe urmărirea GPS în întregime pentru a fi posibilă. Altele, cum ar fi ciclismul montan, alergarea la distanță sau drumețiile, sunt îmbunătățite prin adăugarea de urmărire GPS, care poate oferi informații despre viteză, distanța parcursă și locația exactă în pustie.

Odată cu creșterea utilizării smartphone-urilor, majoritatea dintre noi avem acum un dispozitiv de urmărire GPS oriunde mergem. Aceasta înseamnă că putem folosi acum această tehnologie în moduri noi și noi, de la aplicații AR (realitate augmentată) până la capacitatea de jocuri bazate pe locație, începem doar să zgâriem suprafața modurilor în care GPS-ul poate fi folosit pentru distracție și recreere. 

The page was created with Mobirise

Pentru a oferi cea mai buna experianta pentru dvs. Acest site foloseste cookies, prin continuarea navigarii pe acest site le acceptati, afla mai multe aici .